اینترنت پوینت تو پوینت PTP : یک فناوری شدیدا امروزی!

شرکت ها و کسب و کارهای مختلف برای خلاصی از شر کنترل شرکت های بزرگ فناوری، کاهش هزینه های زیرساختی و امکان ایجاد شبکه های کاملا مستقل به سمت اینترنت PTP می روند. از طرفی این روزها کسب‌وکارهای مختلف به دنبال راهکارهایی هستند که اینترنتی پایدار و سریع را در اختیار آن‌ها قرار دهد. چرا که تقریبا همه کسب‌وکارها نیاز به اتصال به اینترنت و انتقال دیتاها در حجم وسیع دارند.

به همین دلیل روش‌های سنتی دیگر جوابگو نیستند و باید روش‌های جدید انتقال دیتا را تجربه کرد. اگر نیاز به اینترنت سریع با پهنای باند بالا دارید بهترین و هوشمندانه‌ترین راهکار استفاده از اینترنت پوینت تو پوینت PTP است. با این روش دیگر مشکلاتیمانند تأخیر یا کندی سرعت اینترنت به حداقل میرسد. اما اینترنت پوینت تو پوینت چیست و نصب و راه‌اندازی آن چگونه است؟

اینترنت پوینت تو پوینت چیست؟

 

اینترنت پوینت تو پوینت

لینک نقطه به نقطه یا point to point در واقع نوعی از اینترنت وایرلس و شبکه بی سیم است. یعنی داده‌ها و اطلاعات بین دو نقطه خاص (که رادیوها و آنتن ها در آن‌ها مستقر هستند) انتقال پیدا می‌کنند. اطلاعات از یک آنتن رادیو که فرستنده نامیده می‌شود به آنتن رادیوی گیرنده منتقل می‌شوند.

اگر بتوانید به خوبی اتصال PTP را بین دو نقطه (مثلا با فرکانس 2.4 گیگاهرتز) برقرار سازید، سرعتی حدود 100 مگابیت بر ثانیه را تجربه خواهید کرد. اینترنت در این روش از دکل‌ها دریافت می‌شود و نیازی به کابل‌کشی تلفن یا حتی پوشش دهی آنتن موبایلی نیست. در این روش کاربران وابستگی به مخابرات نخواهند داشت و آنتن ها و رادیوها تجهیزات اصلی و مهم به شمار می‌روند.

نوع کامل‌تر انتقال بی سیم ، ارتباط پوینت تو مولتی پوینت Point to Multipoint است. یعنی یک رادیو در سمت فرستنده و چند رادیو در سمت گیرنده قرار داده می‌شود. رادیوی فرستنده قادر است ارتباط با چند دستگاه را برقرار کند و دستگاه‌ها به‌صورت اشتراکی از امکانات شبکه بهره‌مند می‌شوند.

کاربرد اینترنت پوینت تو پوینت

اینترنت پوینت تو پوینت برای کسب‌وکارهایی مناسب است که پهنای باند اختصاصی و مناسب نیاز دارند. هر جایی که نیاز به اتصال پایدار با پهنای باند بالا باشد استفاده از اینترنت پوینت تو پوینت کاربردی است. در ارتباطات دیتاسنترها، سرویس‌های پخش زنده، به‌منظور انتقال فایل‎های بسیار بزرگ و حجیم، سرویس‌های هاستینگ و سرویس‌های ابری و ارتباطات از را دور می‌توان از اینترنت پوینت تو پوینت با کیفیت بالا استفاده کرد.

از این رو علاوه بر مصارف خانگی و گیمرها، اغلب کسب‌وکارها، مراکز علمی و دانشگاهی، برج‌های تجاری، هتل‌ها، صنایع و کارخانه‌ها نیاز به این نوع از ارتباط وایرلس نیاز دارند. در ضمن اینترنت پوینت تو پوینت برای گیم بهترین راهکار است. چرا که پینگ بسیار مناسبی دارند و می‌توان تجربه‌ای بهتر برای گیمرها ایجاد کنند.

 

نصب و راه‌اندازی اینترنت پوینت تو پوینت

اما نصب و راه‌اندازی اینترنت پوینت تو پوینت چگونه است؟ به‌طور کلی یک رادیو آنتن در یک نقطه (که معمولا دکل ارائه‌دهنده اینترنت است) نصب می‌شود. حال در نقطه دریافت اینترنت (مثلا بالای یک برج تجاری یا بالای پشت بام منازل و ساختمان‌ها) رادیو آنتن دیگری قرار می‌دهند و ارتباط بین این دو برقرار می‌گردد. باید بین دو آنتن دید مستقیم وجود داشته باشد. یعنی در مسیر بین آن‌ها مانعی نباشد تا امواج بدون هیچ مزاحمتی ارسال شوند.

از این طریق اینترنت پوینت تو پوینت برقرار می‌شود. پس رادیو و آنتن و متعلقات آن‌ها اصلی‌ترین تجهیزاتی هستند که برای اینترنت پوینت تو پوینت نیاز دارید. قاعدتا هر چه آنتن و رادیوها قوی‌تر باشند، کیفیت بیشتری در انتقال اطلاعات خواهید داشت. در اینترنت پوینت تو پوینت ، سرویس‌دهنده نزدیک‌ترین دکل به شما را برای نصب تجهیزات انتخاب می‌کند.

در مورد دید مستقیم در اینترنت پوینت تو پوینت باید گفت یا این امکان وجود دارد یا باید آن را ایجاد کرد! اگر دو آنتن می‌توانند بدون هیچ مشکلی ارتباط داشته باشند که بهترین و مناسب‌ترین حالت برای استقرار اینترنت پوینت تو پوینت است. اما اگر باید دید مستقیم بین دو آنتن ایجاد شود، لازم است که حتما با ارتفاع بخشیدن به آنتن ها این لینک را ایجاد کنید.

تغییر در ارتفاع، اولین راه‌حل برای این موضوع است. اگر مانعی بزرگ مثل یک ساختمان یا کوه بین دو نقطه وجود داشته باشد، مهندسین معمولا از روش نقطه میانی استفاده می‌کنند. یعنی یک نقطه دیگر بین دو نقطه ایجاد می‌کنند که امکان دید مستقیم با هر دو آنتن را داشته باشد.

محیط‌هایی با آلودگی فرکانسی روی میزان پهنای باند اینترنت پوینت تو پوینت تأثیرگذار هستند. پس به این عامل هم توجه داشته باشید. شرایط آب و هوایی بد هم باعث تأثیر روی کیفیت انتقال اطلاعات می‌شود. به همین دلیل باید متناسب با شرایط آب و هوایی آنتن وایرلس خریداری کنید. مثلا در محیط‌های بادی استفاده از آنتن های توری‌شکل مناسب‌تر است. آنتن فاز در شرایط بادی تا 150 کیلومتر بر ساعت هم مقاوم است.

برای برقراری اتصال اینترنت پوینت تو پوینت باید 2 مرحله اصلی را طی کنید:

  • نصب و راه‌اندازی تجهیزات شبکه به‌گونه‌ای که بین آنتن ها دید مستقیم وجود داشته باشد
  • کانفیگ یا پیکربندی شبکه

مزایای اینترنت پوینت تو پوینت

از مزایای شبکه‌ های اینترنت پوینت تو پوینت می‌توان به قابلیت اطمینان بالای آن‌ها اشاره کرد. همچنین سرعت آن‌ها تا حد قابل قبولی بالاست. سرعت اینترنت پوینت تو پوینت در صورت استفاده از تجهیزات مناسب حداقل 100 مگابیت بر ثانیه است و به همین دلیل برای کسب‌وکارهای حرفه‌ای و بزرگ که نیاز به سرعت بالا دارند، بسیار مناسب است.

نصب تجهیزات اینترنت پوینت تو پوینت نیز بسیار ساده‌تر از تجهیزات کابلی و فیبر نوری است. از طرفی اگر مشکلی در شبکه پیش بیاید، رفع خطا ساده‌تر و سریع‌تر است. به‌طور کلی اینترنت پوینت تو پوینت نیاز به نگهداری کمتری دارد. همچنین استفاده از آن در بلندمدت مقرون‌به‌صرفه‌تر است و امنیت بالاتری هم دارد. سرعت پهنای باند در اتصال نقطه به نقطه بسیار بالاست و همه نیازهای شما را پوشش می‌دهد. در نظر داشته باشید که سرعت آپلود و دانلود در سرویس‌های پوینت تو پوینت تقریبا با هم برابر است. به‌طور کلی اینترنت پوینت تو پوینت باعث افزایش کارایی و در بلندمدت باعث کاهش قابل‌توجه در هزینه‌ها می‌شود.

 

آنتن در اینترنت پوینت تو پوینت

 

لینک پوینت تو پوینت

 

آنتن اصلی‌ترین و مهم‌ترین قسمت در راه اندازی لینک پوینت تو پوینت است. همان‌طور که میدانید برقراری ارتباط  به صورت پوینت تو پوینت ، به‌صورت بی‌ سیم و بدون کابل است. این اتصال برای مناطق دورافتاده و غیرشهری نیز می‌تواند کاربردی باشد. اساس کار لینک پوینت تو پوینت برقراری اینترنت بین دو نقطه در یک گستره بزرگ است. یعنی در فضای بزرگ بدون نیاز به کابل‌کشی شما می‌توانید با نصب آنتن و دیگر تجهیزات موردنیاز در شبکه های بی سیم ، ارتباط پایدار اینترنتی داشته باشید.

فرض کنید دو ساختمان بزرگ با فاصله 20 کیلومتری نیاز به ارتباط با کیفیت اینترنتی دارند. کافی است تجهیزات مدنظر روی این دو ساختمان نصب شوند تا اینترنت پوینت تو پوینت برقرار گردد. نصب و راه‌اندازی اینترنت پوینت تو پوینت بستگی به سرعت مدنظر و تجهیزات شما دارد. تجهیزات موردنیاز برای اینترنت پوینت تو پوینت شامل آنتن رادیو و و کابل است. از این رو نصب و راه‌اندازی اینترنت پوینت تو پوینت مقرون‌به‌صرفه‌تر از شبکه های سیمی و حتی شبکه های وایرلس سنتی است.

هزینه اینترنت پوینت تو پوینت

هزینه اینترنت پوینت تو پوینت بستگی به شرکت سرویس‌دهنده دارد. هر شرکت تعرفه‌های خاص خود را دارد و نرخ واحدی در این زمینه وجود ندارد. قیمت اینترنت پوینت تو پوینت هم متفاوت است و به تجهیزات و متعلقات آن‌ها بستگی دارد. توصیه می‌کنیم حتما قبل از خرید اینترنت پوینت تو پوینت از شرکت‌های سرویس‌دهنده مختلفی در مورد قیمت و پشتیبانی بپرسید تا بهترین و به‌صرفه‌ترین آن‌ها را انتخاب کنید.

سخن پایانی

اگر می‌خواهید ارتباطی امن و پایدار بین دو نقطه با فاصله زیاد داشته باشید توصیه می‌کنیم از شبکه های بی سیم پوینت تو پوینت استفاده کنید. هر چند سرویس‌های ADSL و … نیز کارایی خاص خود را دارند، اما بدون شک از نظر کیفیت و پایداری اینترنت پوینت تو پوینت در سطح بالاتری قرار می‌گیرد. چون بهتر و مقرون‌به‌صرفه‌تر هستند و مناسب فعالیت‌های گسترده‌اند. البته فاصله تا دکل مخابراتی هم پارامتر مهمی است. در این مقاله به شرح چیستی اینترنت PTP پرداختیم و در مورد کاربرد و مزایای آن نکاتی را مطرح کردیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد تجهیزات موردنیاز برای اینترنت پوینت تو پوینت و آنتن های قوی برای این ارتباط، می‌توانید با مجموعه ما در تماس باشید.

سؤالات متداول

 

  • اینترنت P2P چیست؟ لینک نقطه به نقطه یا point to point در واقع نوعی از اینترنت وایرلس و شبکه بی سیم است. یعنی داده‌ها و اطلاعات بین دو نقطه خاص ( که رادیوها و آنتن ها در آن‌ها مستقر هستند) انتقال پیدا می‌کنند. اطلاعات از یک آنتن رادیو که فرستنده نامیده می‌شود به آنتن رادیوی گیرنده منتقل می‌شوند.
  • اینترنت P2P مناسب چه افرادی است؟ اینترنت پوینت تو پوینت برای کسب‌وکارهایی مناسب است که پهنای باند اختصاصی و مناسب نیاز دارند. همچنین گیمرها، دیتاسنترها، مراکز علمی و دانشگاهی، برج‌های تجاری، هتل‌ها، صنایع و کارخانه‌های نیز می‌توانند از امکانات اینترنت P2P بهره‌مند شوید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس Turnstile CloudFlare مورد نیاز است که تابع خط‌مشی رازداری و شرایط استفاده CloudFlare است. الف>.

پیمایش به بالا